Reprezentanţii Pentagonului anunţă încheierea cu succes a unei ofensive în Siria, după ce s-a primit confirmarea uciderii lui Sanafi Al Nasr, lider al Qaeda.

alnasr

Pe numele său adevărat Abdul Mohsen Adballah Ibrahim al Charekh, Sanafi Al Nasr era şeful grupului Khorasan, grup alcătuit în mare măsură din jihadişti veterani ai Al Qaeda care şi-au mutat “afacerile” în Siria. Sanafi Al Nasr intenţiona să organizeze mai multe atacuri teroriste împotriva SUA şi a ţărilor importante din Europa, dar americanii au bombardat zilele trecute una dintre ascunzătorile liderului Al Qaeda din nord-vestul Siriei. Cei de la Pentagon se laudă că Al Nasr este al cincilea lider al Khorazan ucis de armatele americane în ultimele patru luni, iar Ash Carter, secretarul american pe probleme de Apărare, anunţă că SUA nu renunţă până când nu îi vor elimina, definitiv şi irevocabil, pe cei care au legături cu Al Qaeda.

Uciderea lui Al Nasr este considerată o lovitură uriaşă dată Al Qaeda în condiţiile în care era unul dintre cei mai importanţi lideri Al Qaeda din Siria şi un personaj care finanţa gruparea teroristă cu ajutorul unor afacerişti arabi. De altfel, citat de CNN, analistul Paul Cruickshank susţine despre Al Nasr că “a fost şeful finanţelor Al Qaeda în 2012 şi un foarte influent strateg ajuns în prim plan mai ales graţie propagandei online. A jucat un rol important pentru Al Qaeda mai ales în zona graniţei dintre Afganistan şi Pakistan, dar şi în Siria şi Iran. Nu în ultimul rând a avut legături strânse cu Muhsin Al Fadhli, jihadistul kuweitian ucis în Siria în luna iulie”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version