Sute de case au fost afectate de valurile de noroi generate de ploile torenţiale, la periferia oraşului Atena, bilanţul preliminar fiind de cel puţin 15 morţi, astfel că Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie.

ATHENS GREECE NOVEMBER 15 People inspect the flood damaged area after torrential rains struck the west Athenian suburb of Mandra Greece on November 15 2017 At least nine people have been reported dead in floods which happened after torrential rains struck Mandra Ayhan Mehmet Anadolu Agency

Pe insula Symi a fost declarată stare de urgenţă, infrastructura zonei fiind afectată.”

Infrastuctura insulei a fost grav afectată, imobilele au fost inundate, iar insula a rămas fără electricitate. De asemenea, starea de urgenţă a fost declarată în data de 15 noiembeie 2017 şi în localităţile Mandra, Magoula şi Nea Peramos din regiunea Attica, din cauza ploilor torenţiale care au provocat inundaţii. Prognozele meteo indică, până la sfârşitul săptămânii, risc de averse, furtuni şi, pe alocuri, grindină, ca urmare a fenomenului meteo “Euridice” care afectează zona”, transmite MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cei care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Grecia: +306978996222.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version