Presa germană anunță, iar Ministerul Afacerilor Externe confirmă, că o româncă a fost rănită în urma atacului produs marți la Munchen.

Un bărbat de 37 de ani, aflat pe peronul stației de metrou Unterfohring, a deposedat o polițistă de arma din dotare, a împușcat-o pe aceasta în zona capului și a tras asupra mai multor persoane aflate, de asemenea, pe peron.

Mai mule persoane au fost rănite până ca poliția să apuce să intervină. Oamenii legii l-au reținut pe atacator, au evacuat stația și au izolat zona.

Polițista a fost transportată la spital în stare gravă. De asemenea, și ceilalți răniți au ajuns la spital. Una dintre victime, o româncă, a fost operată la brațul stâng în noaptea de marți spre miercuri și se află în afara oricărui pericol, dar rămâne sub supraveghere medicală.

Consulatul General al României de la Munchen monitorizează cu atenție situația și ține legătura cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului în care a fost internată românca.

Incidentul nu este considerat unul cu caracter terorist. Atacatorul este recidivist, el fiind arestat în urmă cu câțiva ani pentru posesie de marijuana.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version