Cetățenii români blocați de mai bine de 24 de ore de manifestațiile declanșate de locuitori într-un sat din Mexic au fost escortați de un echipaj al Poliției din Oaxaca pe durata traversării zonei ocupate de manifestanți, informează Ministerul român de Externe.

Acest lucru a fost posibil după apariția în presă a cazului și intervenției Ambasadei României la Ciudad de Mexico.

Cei 20 de turiști români vor reveni în țară în 4 aprilie, precizează MAE.

MAE arată într-un comunicat că cetățenii români au fost, ulterior, îmbarcați în microbuzele puse la dispoziție de operatorul turistic pentru a-și continua călătoria.

La solicitarea misiunii diplomatice române, un echipaj al poliției locale va însoți mijloacele de transport pe întreg teritoriul statului Oaxaca, pentru asigurarea deplasării în siguranță a turiștilor români.

“Precizăm faptul că pe parcursul acestor evenimente, siguranța cetățenilor români nu a fost pusă în pericol, echipaje ale poliției monitorizând, în permanență, desfășurarea acțiunilor de protest”, arată MAE.

MAE mai indică faptul că “încă de la momentul semnalării cazului, atât Ambasada României la Ciudad de Mexico, cât și Centrala ministerului au menținut un contact permanent cu grupul cetățenilor români, cu poliția locală, cu agenția de voiaj din România și cu partenerul acesteia de pe plan local, oferind sprijinul necesar în vederea soluționării acestui caz”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version