Donald Trump i-a cerut vicepreședintelui său, Mike Pence, care va prezida sesiunea de miercuri a Congresului american pentru a număra voturile exprimate de Colegiul Electoral, să dea dovadă de „curaj extrem” și să întoarcă rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Donald Trump si Mike Pence

„Fă-o Mike și CÂȘTIGĂM NOI”, a scris el pe Twitter.

Iată postarea integrală:

„Statele vor să își corecteze voturile despre care știm acum că s-au bazat pe nereguli și fraudă, plus un proces corupt care n-a primit niciodată susținere legislativă. Tot ceea ce trebuie Mike Pence să facă este să le trimită (voturile) înapoi statelor și CÂȘTIGĂM NOI. Fă-o Mike, acesta este un moment pentru curaj extrem”.

După doar câteva minute, Trump a postat alt mesaj:

„PARTIDUL REPUBLICAN ȘI, MAI IMPORTANT, ȚARA NOASTRĂ, AU NEVOIE DE PREȘEDINȚIE MAI MULT DECÂT NICIODATĂ – PUTEREA VETO-ULUI. RĂMÂI PUTERNIC!”.

Mai mulți congresmeni republicani au anunțat că vor obiecta față de rezultatele din anumite state pentru a forța un vot.

Însă majoritatea senatorilor republicani și-au exprimat opoziția față de o astfel de acțiune, printre aceștia numărându-se și liderul lor, senatorul Mitch McConnell.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version