Au mai rămas două luni până la ediția din acest an a concursului Eurovision, dar competiția care va avea loc la Kiev este prefațată deja de un scandal monstru.

Considerată, ca de obicei, una dintre favoritele la câștigarea concursului, în special pentru că se bazează pe voturile venite din partea statelor ex-soviective, Rusia s-ar putea să rateze la “masa verde” participarea la ediția din acest an.

Motivul este cât se poate de … politic. Televiziunea Rusă a desemnat-o drept participantă la eveniment pe Iulia Samoilova, o cântăreață imobilizată într-un scaun cu rotile.

Iulia ar urma să interpreteze piesa “Flame is Burning”, compoziție a lui Leonid Gutkin, artist care a mai creat și alte melodii ce au reprezentat Rusia la Eurovision.

Problema este că Samoilova a participat la un concert susținut în Peninsula Crimeea, ținut anexat de Rusia. Totuși, autoritățile de la Kiev susțin că artista a încălcat legea ucraineană, intrând în Peninsula Crimeea fără autorizația Kiev-ului.

În aceste condiții este foarte posibil ca Iulia Samoilova să fie interzisă în competiție, chiar dacă oamenii lui Vladimir Putin au anunțat deja că “Ucraina trebuie să se abțină de la luarea unei decizii politice cu privire la Iulia Samoilova. Trebuie să evităm orice politizare a Eurovisionului. Ar fi intolerabil din punctul de vedere al evoluției acestui concurs internațional”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version