După ce Germania și-a deschis porțile pentru 1,1 milioane de migranți anul trecut și a dat bătăi de cap multor state – nevoite să reintroducă la granițe control deși sunt în Schengen -, cancelarul german Angela Merkel consideră că Uniunea Europeană nu a primit destui refugiați pe măsura posibilităților ei financiare și a numărului de locuitori.

Angela-Merkel1

“În condițiile în care un continent ca Europa, cu 500 de milioane de locuitori, nu a primit nici măcar un milion de sirieni, dacă avem în vedere bunăstarea și condițiile noastre de viață, nu putem spune că este prea mult”, a afirmat ea într-un interviu publicat, luni, de ediția online a cotidianului Sudwest Presse, preluat de agențiile de știri.

“Iordania, cu o populație de 6,5 milioane, găzduiește circa un milion de refugiați, Libanul are 1,5 milioane de refugiați și mai puțin de 5 milioane de locuitori, iar în Turcia sunt 2,5 milioane de refugiați, la o populație de 70 de milioane de locuitori”, a comparat Angela Merkel.

“Putem vorbi de drepturile omului și de solidaritate dacă nu primim sirienii și irakienii care nu se se alătură Statului Islamic și caută protecție între noi ?”, s-a întrebat ea.

Germania a primit anul trecut aproape 1,1 milioane de migranți veniți din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Cancelarul Merkel continuă această politică a ușilor deschise în ciuda criticilor interne, dar și din exterior. Șefii statelor UE încep să dea înapoi după elanul din toamna anului trecut.

La nivel european, Germania a reușit să obțină în luna septembrie împărțirea a 160.000 de migranți prin cote obligatorii între statele UE. De atunci, Angela Merkel a susținut constant adoptarea unui mecanism suplimentar pentru relocarea tuturor migranților prin cote automate, însă nu a mai primit sprijin din partea celorlalți lideri europeni.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version