După ce liberalii de la FDP au anunțat duminică noaptea că nu vor face un guvern cu CDU-ul Angelei Merkel, Germania a intrat în beznă politică.
Iar Merkel are o mare problemă ce poate fi rezolvată prin alegeri anticipate!
Angela Merkel – lider CDU

Iată cum a justificat decizia liberalul Christian Lindner:  „Mai bine să nu guvernezi, decât să guvernezi prost” (…) După săptămâni întregi de negocieri, avem în fața noastră o agendă plină de contradicții, de întrebări fără răspuns și de conflicte potențiale”,

Cele trei partide – creștin-democrații lui Merkel, Liberalii și Verzii – urmau să formeze o coaliție politică pentru a conduce Germania. Botezată “Jamaica” datorită faptului că cele trei culori ale partidelor sunt cele ale statului caraibian, coaliția s-a spart din cauza a două subiecte majore: imigrația și energia.

Evident că Merkel s-a arătat mâhnită de decizia liberarilor de la FDP și a ținut să precizeze: „Deplâng faptul că nu am putu găsi o soluție comună (…) vom face totul pentru ca țara să fie guvernată în săptămânile ce vor urma”.

În Germania situația politică nu este roz. Din cauza faptului că CDU a luat în alegerile din septembrie doar 32,9%, din 1949 creștin-democrații nu au mai luat un procent atât de mic, Merkel are foarte puține opțiuni de a forma un guvern.

Frank-Walter Steinmeier si Angela Merkel

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi cancelarul Angela Merkel se vor întâlni în cursul zilei de azi pentru a examina opţiunile de ieşire din criza declanşată de eşecul negocierilor de formare a unei noi coaliţii de guvernare, transmite DPA, conform agerpres.ro. 

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version