După ce a invitat migranți cu milionul, cancelarul Germaniei se arată oripilată de atentatele de la Bruxelles: ”Oroarea este la fel de nemărginită ca și hotărârea de a învinge terorismul”, a declarat Angela Merkel marți, la Berlin, în fața presei.

BERLIN, GERMANY - JULY 17: German Chancellor Angela Merkel attends debates prior to a vote over the third EU financial aid package to Greece at an extraordinary session of the German parliament, the Bundestag, on July 17, 2015 in Berlin, Germany. The Bundestag is among several European parliaments that must vote on whether to allow negotations over the aid package that will help Greece to avert state bankruptcy and shore up the Greek banking system. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Photo by Sean GallupGetty Images

Cu musca pe căciulă după ce le-a transmis migranților în septembrie trecut că îi așteaptă cu brațele deschise și apoi a impus statelor UE cote obligatorii de refugiați, cancelarul Germaniei declară acum că autorii acestor atentate sunt ”dușmani ai tuturor valorilor umanității”.

”Asasinii de la Bruxelles sunt teroriști care nu au nicio considerație pentru regulile umanității”, a mai spus cancelarul federal.

Într-un comunicat comun, cei 28 de șefi de stat și de guvern din UE au denunțat atentatele de la Bruxelles, catalogându-le drept un atac ”împotriva societății deschise și democratice” a Europei.

”Atentatele care au lovit marți Bruxellesul au vizat, dincolo de Belgia, valorile democratice ale Europei, capitala belgiană, unde se află sediile UE și NATO, fiind simbolul acestor valori”, au subliniat numeroși lideri europeni.

Cel puțin 34 de persoane au murit și sute de alte persoane au fost rănite în atentatele teroriste care au avut loc marți pe aeroportul Zaventem și în stația de metrou Maelbeek, din apropierea instituțiilor europene.

Statul Islamic a revendicat atacuri, a transmis o agenție de presă afiliată grupării jihadiste.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version