Clubul FC Barcelona a scris pe contul său de Twitter, miercuri, după moartea fostului său jucător Diego Armando Maradona, mesajul „Mulţumesc pentru tot, Diego”.

Barca a postat şi o fotografie alb-negru a legendei fotbalului argentinian, din perioada în care aceasta a evoluat la clubul catalan, în care doar tricoul „blaugrana” al Barcelonei apare în culori.

Legenda mondială a fotbalului a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord. Recent, Maradona suferise o intervenție chirurgicală pe creier după ce i se descoperise un cheag de sânge. Acum, el a fost luat cu ambulanța de la locuința sa din localitatea Tigre și transportat la spital, însă inima i-a cedat.

Recrutat de la Boca Juniors, Maradona a disputat 58 de meciuri şi a marcat 38 de goluri pentru gruparea de pe Camp Nou, între 1982 şi 1984, înainte de a pleca la Napoli.

Napoli: „Acum este timpul pentru lacrimi”

Napoli, clubul pentru care Maradona a scris istorie, câștigând două titluri în Serie A și o Cupă UEFA, a schimbat sigla de pe pagina oficială de Facebook cu una neagră și a postat următorul mesaj:

Toată lumea așteaptă cuvintele noastre. Dar ce cuvinte putem folosi pentru durerea pe care o trăim? Acum este timpul pentru lacrimi. Apoi va fi momentul pentru cuvinte”.

Real Madrid, eterna rivală a Barcelonei, a reacţionat de asemenea printr-un comunicat difuzat miercuri seara, regretând „profund decesul legendei fotbalului mondial Diego Armando Maradona”, „unul dintre cei mai buni jucători din istorie”.

„Maradona lasă o moştenire uriaşă, transformându-se într-un mit pentru milioane de fani din întreaga lume”, a adăugat clubul madrilen în comunicatul său.

FC Sevilla, celălalt club spaniol la care Maradona a jucat pentru un sezon (1992-1993), după despărţirea de Napoli, a publicat de asemenea un lung comunicat în care reaminteşte cariera legendei argentiniene.

Clubul andaluz „va fi întotdeauna recunoscător pentru faptul că cel mai bun jucător din toate timpurile i-a purtat tricoul pentru un sezon” şi doreşte “să transmită familiei sale, prietenilor şi apropiaţilor cele mai sincere condoleanţe”.

„Astăzi, o legendă mondială a fotbalului ne-a părăsit. Condoleanţe familiei şi prietenilor lui Diego Armando Maradona. Odihneşte-te în pace!”, a transmis la rândul său clubul Atletico Madrid, pe contul său de Twitter.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version