Dacă la noi situaţia rămâne extrem de încinsă din cauza instabilităţii politice, în Franţa migranţii creează mari probleme.

Tabara din Calais (sursa foto lemonde.fr)
Tabara din Calais (sursa foto lemonde.fr)

Sute de africani şi asiatici găzduiţi într-o tabără din apropiere de Calais au încercat, duminică seara, să blocheze traficul spre celebrul port în semn de protest faţă de condiţiile în care au fost cazaţi.

Migranţii provin în majoritate din estul Africii, din Orientul Mijlociu şi din Afganistan. Poliţia franceză a fost nevoită să intervină cu grenade lacrimogene pentru a-i împrăştia pe protestatari.

Chiar şi aşa, migranţii au aruncat cu tot ce au găsit la îndemână spre poliţişti şi au reuşit să rănească 16 dintre reprezentanţii forţelor de ordine. Poliţiştii au fost transportaţi de urgenţă la spital, dar rănile nu le pun viaţa în pericol.

Incidentul de duminică seara este cel mai violent produs până acum de migranţii din Franţa, iar reprezentanţii poliţiei se tem că în curând va începe nebunia dacă toţi migranţii vor decide să iasă la atac.

Circa 6.000 de persoane locuiesc în tabăra de lângă Calais. Toate speră să traverseze Canalul Mânecii şi să ajungă în Marea Britanie, dar şansele sunt minime după ce autorităţile franceze au decis să întărească măsurile de securitate din portul Calais.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version