Specialiştii Eurostat au dat publicităţii un document conform căruia românii fac “ravagii” în câteva dintre cele mai importante ţări ale Uniunii Europene.

sursa foto imigrantul.it
sursa foto imigrantulit

Cifrele Eurostat arată că românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate de cetăţeni străini în Spania, Italia şi Ungaria, dar comunităţi importante de români sunt şi în Grecia, Cipru, Portugalia sau Slovacia.

Cel puţin două milioane de români care au rezidenţă în Italia, Spania şi Germania. Iar dacă punem la socoteală şi românii care locuiesc temporar sau fără forme legale este foarte posibil să avem parte de o cifră dublă.

În schimb, după cum era de aşteptat, străinii ocolesc România. Doar 0,4% din populaţia ţării noastre este alcătuită din cetăţeni străini. La acest capitol ne asemănăm cu alte ţări relativ sărace ale Uniunii Europene precum Bulgaria, Lituania sau Croaţia.

Aproape 11.000 dintre străinii din România sunt cetăţeni ai Republicii Moldova. Mai avem foarte mulţi turci, chinezi, italieni şi sirieni.

De altfel, România este ţara cu cea mai mare pondere de sirieni din Uniunea Europeană. Chiar dacă există ţări în care sunt mai mulţi sirieni, aceştia reprezintă un procent mai mic decât populaţia totală a ţării respective.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version