Federaţia Rusă are, din nou, chef de “joacă” şi lansează atacuri dure la adresa NATO, în general, şi a României, în special.

armata, siria, soldati rusia

De această dată a venit rândul lui Alexander Harcenko, secretar de stat în Ministerul de Externe al Rusiei, care acuză faptul că România a devenit o ameninţare reală pentru ţara sa.

“Poziţia României şi a conducerii sale, care a transformat această ţară într-un avanpost NATO, reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii noastre. Toate aceste decizii… sunt în primul rând direcţionate împotriva Rusiei”, a fost mesajul transmis de Harcenko.

Acesta face trimitere evidentă la scutul antirachetă de la Deveselu, care a devenit funcţional începând de anul trecut, dar şi la faptul că NATO desfăşoară mii de soldaţi şi armament greu în Polonia, Letonia, Lituania, Estonia şi România.

Vă reamintim că la baza aeriană Mihail Kogălniceanu erau aşteptaţi să ajungă în jur de 500 de soldaţi americani, veniţi din Germania şi înarmaţi până în dinţi pentru a asigura flancul estic al Alianţei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version