Ruşilor şi americanilor le place să se implice en-gros şi en-detail în problemele interne ale altor ţări.

avion

Oficial, de dragul democraţiei, neoficial, dar cum mai toată lumea ştie, pe interes. Aşa se întâmplă şi în zilele noastre, când americanii, sub tutela NATO, au dat iama prin mai toate ţările “cu probleme” din Asia, iar ruşii au început să se implice şi ei mai ales în Siria. Problema este ce ne facem când şi cele mai performante armate dau greş? Ultima gafă a americanilor s-a tradus în două drone prăbuşite în Irak şi Turcia. Primul aparat de zbor s-a prăbuşit în sud-estul Bagdadului, pilotul pierzând semnalul aparatului.

A doua dronă s-a prăbuşit în Turcia, din cauza unor probleme tehnice. Din fericire, aici nu s-au produs victima. Nu acelaşi lucru îl putem spune, însă, despre un incident aviatic petrecut în Siria şi soldat cu cel puţin 13 morţi. Implicată? Aviaţia rusă! Ministrul rus al Apărării s-a laudat că a lansat din nou zeci de atacuri aeriene asupra unor locaţii din Siria cunoscute ca fiind fiefuri ale teroriştilor din Statul Islamic. Deşi nu s-a zis nimic oficial, iată că atacurile mai dau şi greş şi nu omoară terorişti ci oameni nevinovaţi. Una dintre rachetele lansate de ruşi a lovit în plin spitalul de campanie din Sarmine. Au murit un kinetoterapeut, un brancardier şi câţiva minori. Dar ce contează când poţi trece din pix victimele respective la … victime colaterale.

Dramatic este că ultimele cifre arată că raidurile ruseşti au dus la moartea a 370 de persoane, dar o treime dintre acestea erau oameni nevinovaţi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version