Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

Muntenegru, invitată să adere la NATO. Decizia care aruncă în aer relaţiile cu Moscova!

Miniştrii de externe ai statelor membre NATO participă în această perioadă la o reuniune la Bruxelles.

sursa foto rador.ro
sursa foto rador.ro

Miercuri, liderii NATO au adresat Muntenegrului invitaţia de a adera la această organizaţia. Astfel, Muntenegru devine al 29-lea stat membru NATO.

Decizia este una istorică şi a fost primită cu urale. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat că “este momentul unei alianţe foarte frumoase”.

Igor Luksic, vicepremierul Muntenegrului, a anunţat şi el că “este o zi mare şi binemeritată pentru ţara mea. Invitaţia adresată Muntenegrului este o veste mare pentru Balcanii Occidentali şi pentru consolidarea securităţii şi stabilităţii zonale”.

Decizia a fost luată cu unanimitate, inclusiv Lazăr Comănescu, ministrul de Externe al României, felicitându-i pentru reuşită pe Luksic şi pe Milica Pejanovic Durisic, ministrul Apărării din Muntenegru.

Mai mult, liderii NATO au remarcat progresele înregistrate de Macedonia, Georgia şi Bosnia Herţegovina şi nu exclud posibilitatea ca aceste ţări să fie şi ele invitate să adere la NATO înainte de summit-ul de la Varşovia.

Elanul NATO este privit, însă, cu scepticism de către Moscova. Federaţia Rusă se simte ameninţată şi consideră deja că, prin aderarea Muntenegrului, “securitatea europeană are de suferit, iar relaţiile dintre NATO şi Moscova nu au cum să nu devină şi mai tensionate”.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv