Vladimir Putin a fost ales pentru a patra oară președintele Federației Ruse.

 

Liderul de la Kremlin își continuă aventura la conducerea Rusiei și se bucură de o susținere mai mare decât oricând. Putin este, practic, președintele Rusiei din 1999 încoace, cu o pauză de patru ani, 2008-2012, când a trebuit să accepte funcția de premier pentru că legislația în vigoare nu îi permitea să dețină mai mult de două mandate la rând.

Duminică, Putin a obținut 76,65% din voturile exprimate, ceea ce înseamnă că peste 55 de milioane de ruși, cam jumătate dintre cei care aveau drept de vot, îl consideră pe Putin în continuare suficient de puternic pentru a asigura succesul Rusiei ca țară.

Șapte contracandidați au încercat să-i fure postul lui Putin, dar, cum era de așteptat, niciunul nu s-a ridicat la nivelul său, doar Pavel Grudinin, liderul Partidului Comunist, reușind să depășească bariera de 10% din voturile exprimate.

Evident, liderii țărilor prietene s-au grăbit să-l felicite pe Putin pentru succesul obținut, chiar dacă nu se număraseră toate voturile exprimate și rezultatul nu devenise oficial. Astfel, liderul de la Kremlin a primit mesaje de felicitare din Cuba, Venezuela, China și Serbia.

Specialiștii ruși susțin că este cel mai mare rezultat obținut vreodată de Putin, dar atrag și atenția asupra faptului că s-a înregistrat un număr record de voturi peste hotare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version