Marţi seara, un atac terorist s-a produs în oraşul german Dortmund, înainte de meciul pe care Borussia, echipa locală de fotbal, trebuia să îl joace cu AS Monaco în prima manşă din sferturile de finală ale UEFA Champions League.

Trei explozii s-au produs în apropiere de autocarul echipei Borussia Dortmund, la puţin timp după ce acesta a plecat de la hotel pentru a-i transporta pe fotbalişti către stadion.

Fotbaliştii echipei germane au avut noroc că autocarul este blindat dar, chiar şi aşa, în busculada creată fundaşul spaniol Marc Bartra a suferit răni grave.

Bartra, fost la FC Barcelona, 12 selecţii în naţionala Spaniei, a fost operat în noaptea de marţi şi miercuri după ce a suferit o fractură la braţ. În plus, lui Bartra i-au fost extirpate mai multe bucăţi de sticlă şi şrapnel.

Jucătorii echipei din Dortmund sunt extrem de afectaţi, dar speră să se recupereze până miercuri seara, când, de la 19.45, ar urma să se joace, în sfârşit, meciul cu AS Monaco.

Între timp continuă şi ancheta autorităţilor care sunt tot mai convinse că atacul a avut la bază o motivaţie islamică. Pe lângă cele trei explozii, poliţiştii au mai găsit o bombă artizanală despre care consideră că a avut rolul de a-i încurca în anchetă, dar şi o scrisoare care face trimitere la atacul de la Târgul de Crăciun din Berlin.

Autorităţile locale sunt în alertă maximă înaintea meciului de miercuri seara, iar poliţia va împânzi oraşul cu toţi oamenii avuţi la dispoziţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version