O româncă de 24 de ani din Iași se află printre victimele teribilului accident produs duminică pe autostrada AP7 din Spania, care a provocat moartea a 13 studenți participanţi la Erasmus și rănirea a celorlalți 43 aflați într-un autocar care s-a răsturnat, informează, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) .

accident autocar 2
sursă foto Twitter

Inițial, MAE anunțase duminică faptul că niciun român nu se afla în autocar. Iată că nu a fost așa. Accidentul a avut loc în apropierea localității Freginals, provincia Tarragona.

La bordul autocarului se aflau 56 de studenți de naționalități diferite, care studiază la Universitatea din Barcelona, în cadrul programului Erasmus. Ei se întorceau de la popularul festival Fallas, organizat la Valencia.

Șoferul a pierdut controlul volanului iar autocarul s-a izbit de bariera din dreapta, pe autostrada AP7, apoi s-a răsturnat şi s-a lovit de bariera care desparte cele două sensuri, lovind un autovehicul din sensul opus.

Peste 20 de echipe de intervenție au sosit la fața locului și le-au acordat primul ajutor răniților. Din cei 43 transportați la spital au rămas internați 30 de pasageri.

Trupurile neînsufleţite ale persoanelor decedate au fost transferate la Institutul de Medicină Legală, unde se desfăşoară procedurile de identificare.

Spain: At least 13 exchange students killed in bus crash in Catalonia

Șoferul, reținut

Şoferul autocarului a fost reţinut, a anunțat ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez Diaz, cu precizarea că acesta a trecut testele de alcoolemie şi de droguri.

O anchetă a fost demarată cu privire la circumstanţele în care a avut loc tragedia. Condiţiile meteorologice erau favorabile în momentul accidentului.

5 autocare, studenți de 19 naționalități

Autocarul implicat în accident este unul dintre cele 5 autocare care au transportat de la Barcelona studenţi de 19 naționalități diferite, a precizat Guvernul catalan într-un comunicat.

Oficiali din cadrul Guvernului catalan ”au contactat consulatele Ungariei, Germaniei, Suediei, Norvegiei, Elveţiei, Cehiei, Noii Zeelande, Marii Britanii, Italiei, Perului, Bulgariei, Poloniei, Irlandei, Palestinei Japoniei şi Ucrainei”, se precizează în document.

Guvernul a refuzat să spună însă dacă lista consulatelor are legătură cu victimele din autocarul răsturnat sau cu toți pasagerii din cele 5 autocare.

Programul Erasmus se adresează studenţilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cărora le oferă acces în unele dintre cele mai bune universităţi de pe continent.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version