Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră la vot final în Senat / Cazanciuc: „Vom face plen în fiecare zi, începând de sâmbătă” / „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși în Italia / Amândoi sunt condamnați și vor fi aduși în țară pentru a fi încarcerați / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / 

Breaking News:
 

Oferta lui Boris Johnson pentru Brexit, trimisă Comisiei Europene

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a transmis miercuri, spre analiză, Comisiei Europene, propunerile sale privind Brexitul.

lanul lui Boris Johnson se axează pe înlocuirea backstopului, respectiv a politicii negociate de fostul premier Theresa May cu Uniunea Europeană pentru a preveni problemele la granița cu Irlanda.

 
Oferta lui Boris Johnson:
  • Irlanda de Nord va fi parte de teritoriu vamal al Marii Britanii, pe deplin, și nu a pieței vamale a Uniunuii Europene la sfârșitul perioadei de tranziție;
  • Respectarea acordului Belfast;
  • Un angajament ferm al colaborării de durată între Marea Britanie și Irlanda;
  • Crearea unei zone speciale de reglementare pentru toți în Irlanda;
  • Acoperirea tuturor produselor, inslusiv a celor din domeniul agriculturii și al industriei alimentare;
  • Executivul și legislativul din Irlanda vor avea posibilitatea de a promova noi acorduri de reglementare.
El a publicat propunerile:
 

Boris Johnson

 

@BorisJohnson 

Today I have set out a fair and reasonable compromise for replacing the backstop so we can get Brexit done by 31 October.

Vezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe Twitter
În stilul propriu, Boris Johnson a atras atenția liderilor UE că nu mai este prea mult timp pentru negocieri privind un acord.
 
Premierul de la Londra susține că backstopul era anti-democratic, pe motiv că nu dădea posibilitatea Marii Britanii să iasă din UE în mod unilateral, dar și pentru că oamenii din Irlanda de Nord nu ar fi avut niciun cuvânt de spus asupra regulilor care urmau să fie aplicate în regiune.
 
Crearea unei zone de reglementare pentru toți în Irlanda se traduce practic prin faptul că Irlanda de Nord va trebui să urmeze regulile UE privind bunurile.
 
Vor exista controale suplimentare pentru mărfurile venite în Irlanda de Nord dinspre Marea Britanie, dar niciun fel de control vamal pentru bunurile venite dinspre Irlanda spre Irlanda de Nord.
 
Majoritatea controalelor vamale vor putea fi făcute electronic, însă asta nu exclude și unele controale fizice.
 
Parlamentul local din Irlanda de Nord va trebui să își dea acceptul asupra propunerilor prin vot și, mai mult, vor putea da un vot din patru în patru ani asupra menținerii acestor măsuri.
 
 
9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv