Papa Francisc a încălcat protocolul stabilit pentru vizita din Bulgaria, începută duminică dimineață și care va continua săptămâna viitoare în Macedonia de Nord. Papa va veni și în România, în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitația președintelui Klaus Iohannis.

Sofia, Sanctitatea Sa a schimbat scenariul în momentul în care a ieşit din catedrala Sf. Aleksander Nevski și, în loc să treacă direct la rugăciunea Regina Coeli, el a salutat o parte din oficialităţi, după care a mers direct la câteva persoane care erau în scaune rulante, le-a adresat câte un cuvânt și apoi s-a oprit la un grup de copii şi le-a făcut câte un mic dar. Câţiva dintre aceştia chiar au reuşit să îşi facă câte un selfie cu Suveranul Pontif, scrie ziarul bulgar DNES, citat de Rador.

În timpul discursului ţinut în faţa mulţimii în piaţa Aleksander Nevski, Papa Francisc a rostit în limba bulgară “Hristos a înviat (“Hristos Voskrese!), iar oamenii au răspuns: “Adevărat a înviat!”.
 
“Bulgaria este o răscruce, un punct de întâlnire şi de dialog între mai multe religii şi confesiuni”, a declarat Papa Francisc, care a transmis apoi un mesaj în legătură cu problemele lumii contemporane. El le-a cerut credincioşilor să se roage pentru pacea lumii.

După mesajul Sf. Părinte, în piaţa a început rugăciunea Regina Coeli, care săptămânal este transmisă în direct şi urmărită de peste 100 de milioane de credincioşi din întreaga lume. De data aceasta, rugăciunea a fost transmisă din capitala Bulgariei.

Vizita Papei în această țară este foarte delicată, deoarece numai 58.000 dintre bulgari sunt catolici, doin totalul de 7,1 milioane de locuitori. La fel și în Macedonia de Nord, unde dintre cei 2 milioane de locuitori numai 15.000 sunt catolici.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version