La o zi după ce i-a respins premierului Boris Johnson moțiunea privind convocarea alegerilor anticipate pe 12 decembrie, Camera Comunelor a cedat, marți.

Astfel, decizia privind alegerile anticipate a fost luată cu 438 de voturi pentru și 20 împotrivă, după ce numai 299 de parlamentari votaseră, luni, moțiunea.

Proiectul mai trebuie aprobat și de către Camera Lorzilor, dar este puțin probabil ca aceasta să se opună astfel că proiectul de convocare a alegerilor va deveni lege până la finele săptămânii, informează BBC.

Primul-ministrul Boris Johnson a argumentat nevoia de anticipate pentru ca publicul ”să aibă de ales” referitor la viitorul Brexitului  și al Marii Britanii. Johnson speră ca alegerile să-i reînnoiească mandatul pentru acordul de ieșire din UE al Regatului Unit și să pună capăt blocajului din Parlament care a dus la o nouă amânare a Brexitului până pe 31 ianuarie.

În acest sens, Johnson a reprimit în Partidul Conservator, tot marți seara, 10 dintre cei 21 de membri ai Camerei Comunelor care au fost excluși pentru că s-au opus ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, indiferent dacă se ajungea sau nu la un acord cu Bruxelles-ul.

Și liderul laburist Jeremy Corbyn are speranțe mari legate de scrutin. ”Aceste alegeri sunt o ocazie care apare o dată într-o generație de a transforma țara”, a spus Corbyn adăugând că partidul său va lansa ”cea mai ambițioasă și radicală campanie” pentru o schimbare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version