Parlamentul European va discuta marți, la Bruxelles, răspândirea coronavirusului (COVID-19), urmând ca joi să voteze o rezoluție pe această temă, anunță serviciul de presă al instituției.

La dezbateri vor participa președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președinția coartă a UE. 

 

Iată precizările, într-un comunicat transmis luni:

Ca urmare a propagării rapide a COVID-19 în multe state membre ale UE, Parlamentul va evalua situația și eforturile de coordonare la nivel european și național pentru a stopa răspândirea virusului și a atenua efectele acestuia.

Aceste eforturi includ noua echipă de intervenție, lansată de Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, care va colabora cu statele membre pentru a face schimb de informații, pentru a evalua nevoile și pentru a asigura un răspuns coerent la nivelul UE.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a publicat o evaluare rapidă a riscurilor privind noul coronavirus în Europa, la 2 martie, afirmând că riscul transmiterii pe scară largă a COVID-19 în UE în următoarele săptămâni este moderat spre ridicat, cu un număr mai mare de țări care se așteaptă să raporteze mai multe cazuri și clustere.

O creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 în următoarele săptămâni ar afecta profund sănătatea publică și sistemele de sănătate, precum și ar avea un impact semnificativ asupra vieții economice și sociale.

COVID-19 își are originea în orașul Wuhan, din provincia chineză Hubei. De atunci, aceasta s-a extins dincolo de Asia și există un număr din ce în ce mai mare de persoane infectate cu COVID-19 în statele membre ale UE.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version