Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Aproape 5.000 de morţi şi 24.000 de răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

PE și-a modificat regulamentul intern: Parchetul European va putea cere ridicarea imunităţii eurodeputaților

Parchetul European va putea cere ridicarea imunităţii eurodeputaților, pentru a-i ancheta penal: Parlamentul European a modificat în acest sens, marți, cu 610 voturi „pentru”, 26 împotrivă şi 9 abţineri, Regulamentul de funcţionare internă a instituţiei.

Decizia a fost luată pentru a permite Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi, să ceară ridicarea imunităţii parlamentare a deputatei din Grecia, Eva Kaili, aflată în centrul unui presupus scandal de corupţie legat de Qatar.

Până în prezent, doar autorităţile unui stat membru al Uniunii Europene erau în măsură să facă acest lucru.

La mijlocul lunii decembrie, Parchetul European, instanţă independentă, în funcţiune din 2021, a cerut ridicarea imunităţii europarlamentarei Eva Kaili, în prezent încarcerată în cadrul anchetei asupra unor suspiciuni de corupţie, precum şi a unei altei eurodeputate elene, Maria Spyraki. Această cerere nu se referea la scandalul Qatargate, ci la ‘suspiciuni de fraudă’ în remunerarea asistenţilor parlamentari.

Modificarea regulamentului intern urmează să intre în vigoare de miercuri, aşteptându-se ca preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, să facă un anunţ oficial cu privire la lansarea procedurii de ridicare a imunităţii celor două europarlamentare, Eva Kaili şi Maria Spyraki.

Această procedură, care cuprinde mai multe etape şi se încheie cu un vot în hemiciclu, durează mai multe săptămâni.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv