Şeful serviciului german de informații interne avertizează că în valurile de migranţi au reuşit să se infiltreze în ţară circa 1.100 de islamişti care ar intenționa să recurgă la acțiuni violente.

steag germania

Dintre aceştia 430 sunt considerați extrem de periculoși și pregătiți să comită în orice moment un delict grav, a declarat el, citat de agenția EFE.

Într-un interviu acordat vineri postului regional de televiziune MDR, Hans-Georg Maassen, directorul Biroului Federal pentru Protecția Constituției (contraspionajul german), a arătat că numărul total al islamiștilor radicali din Germania a crescut rapid în ultimele luni, ajungând în prezent la circa 8.350 față de 7.900, în septembrie.

De asemenea, au existat în ultima vreme cel puțin 150 de cazuri de islamiști radicali ce au abordat refugiați sosiți în Germania pentru a găsi printre ei noi simpatizanți pe care să-i „îndoctrineze și să-i recruteze”.

Prin urmare, Hans-Georg Maassen a lansat public un apel către cei peste un milion de migranți – majoritatea musulmani – sosiți anul acesta în Germania să colaboreze cu autoritățile, pentru identificarea celor care susțin idei islamiste radicale. “Nu este vorba despre delațiune. Trebuie doar să știm cine ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea țării noastre”, a explicat el.

La câteva zile după atacurile ce au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, autoritățile germane au anulat partida amicală de fotbal Germania-Olanda, care urma să se desfășoare pe stadionul din Hanovra, după ce au fost avertizate de servicii secrete străine asupra riscului iminent al unui atac terorist. Potrivit cotidianului Bild, care afirmă că a consultat un document confidențial, un grup de atacatori ar fi plănuit să detoneze mai multe bombe pe stadion.

Spre deosebire de alte state, Germania nu are un sistem de clasificare a amenințărilor teroriste pe nivele reprezentate de culori, dar autoritățile de la Berlin consideră că există un ‘risc abstract’ substanțial de producere a unui atac terorist.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version