În cadrul unei megaoperațiuni declanșate azi-noapte, forţele special din Belgia au arestat 16 suspecţi de atentatele din 13 noiembrie de la Paris, dar nu şi pe suspectul-cheie, Abdeslam Salah.

procuror belgia 2
captură Reuters

“Putem sublinia că nu s-au găsit arme sau explozibili. Abdeslam Salah nu a fost găsit” în timpul operațiunii, a precizat procurorul Eric Van Der Sypt, luni dimineaţă, informează Reuters, DPA și AFP.

Cele 19 raiduri, inclusiv cu elicopterele armatei care au survolat mai multe zone s-au desfășurat “fără vreun incident notoriu” iar 16 persoane au fost arestate. “Judecătorul va decide mâine dacă vor fi reținute în continuare”, a anunțat procurorul public, citind un comunicat într-o scurtă conferință de presă.

procuror belgia
captură Reuters

Purtătorul de cuvânt al parchetului a refuzat , “în interesul anchetei”, să dezvăluie orice alt detaliu și să răspundă întrebărilor jurnaliștilor prezenți.

Duminică seară, poliția a cerut în mod expres mass-media și rețelelor sociale să nu difuzeze informații despre locurile desfășurării raidurilor și să se abțină de la filmarea în direct a operațiunilor în curs.
De asemenea duminică, prim-ministrul Charles Michel, exprimându-se după o întâlnire cu șefii securității, a anunțat menținerea nivelului de alertă teroristă la maximum luni, o altă zi când metroul și școlile din capitală vor fi închise de teama unui nou atac terorist în masă după cel de la Paris.

Autorităţile belgiene vor menţine şi luni nivelul maxim de alertă teroristă instituit sâmbătă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version