Şapte persoane au murit şi 48 au fost rănite, în urma unui atac terorist produs sâmbătă seara la Londra.

Khuram Butt (stanga) si Rachid Redouane

Este al treilea atac terorist produs în Anglia în ultimele săptămâni, lucru care îi face pe mulţi englezi să considere că ţara lor este în acest moment în război.

Ultimul atac a fost pus la cale de trei islamişti care au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine într-un interval de maxim opt minute de la declanşarea atacului.

Deşi s-a vorbit mult despre fenomenul migraţiei din ultimii ani, problema este că şi atacatorii de sâmbătă, chiar dacă nu au origini engleze, erau stabiliţi de mult mai mulţi ani în Marea Britanie, având toţi cetăţenie britanică.

Khuram Butt, 27 de ani, este bărbatul care a făcut de râs serviciile secrete şi forţele de ordine din Anglia. A apărut într-un documentar, a întins un steag ISIS într-un parc din Londra şi a avut şi alte derapaje, însă pentru că nu existau dovezi că plănuieşte un atac terorist bărbatul a fost lăsat liber.

Născut în Pakistan şi ajuns în scurt timp în Marea Britanie, Butt şi-a păstrat atitudinea violentă. Bărbatul nu accepta să comunice direct cu o femeie, îi acuza pe musulmanii din Marea Britanie că nu poartă barbă şi chiar a fost dat afară dintr-o moschee.

Butt a lucrat la mai multe instituţii din Anglia, inclusiv la un restaurant KFC şi pentru serviciul de transport în comun.

Un alt atacator identificat este Rachid Redouane, un cofetar şi patiser în vârstă de 30 de ani. Despre Redouane se spune că avea origini marocane şi libiene şi că a ajuns mai întâi în Irlanda, după ce s-a căsătorit cu o scoţiancă.

Redouane avea un copil de un an şi şase luni şi obişnuia să folosească şi o altă identitate, prezentându-se de multe ori drept Rachid Elkhdar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version