Un atac terorist s-a petrecut, luni seara, într-un târg de Crăciun din Berlin (Germania).

Suspectul atacului de la Berlin este dus la audieri de poliţiştii germani
Suspectul atacului de la Berlin este dus la audieri de poliţiştii germani

Un camion a intrat în plin în mulţimea de vizitatori. 12 persoane au murit, iar 48 au fost rănite, atacul amintind de cel petrecut în vară la Nisa, în Franţa.

Atacul s-a produs în ciuda avertismentelor date de serviciile internaţionale de securitate care precizau că în apropierea sărbătorilor de iarnă creştere pericolul de atentate teroriste.

Marţi dimineaţa, poliţia germană a oferit primele detalii despre atacul de la Berlin. În primul rând, poliţiştii au precizat că au prins un suspect, după ce iniţial s-a spus că şoferul camionului a reuşit să fugă de la locul atacului.

Urmează ca identitatea suspectului să fie stabilită cu exactitate, însă cel puţin pentru moment se merge pe ideea că ar fi vorba de un imigrant provenit din Pakistan sau Afganistan şi care a ajuns în Germania ca refugiat la începutul acestui an.

Deşi încă nu pot spune cu exactitate că a fost un atac terorist, poliţiştii nemţi precizează că cel mai probabil şoferul a intrat voit cu mastodontul în vizitatorii târgului de Crăciun în condiţiile în care nu s-au găsit urme de frânare.

Pe de altă parte, poliţia germană a făcut verificări, marţi, la un hangar de pe un fost aeroport din Berlin. Acolo sunt cazaţi mai mulţi imigranţi, iar oamenii legii au informaţii că printre aceştia s-ar afla suspecţi de complicitate la atacul de luni seara.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version