La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă au reuşit să salveze 52 de persoane aflate într-o ambarcaţiune gonflabilă şi în pericol să se scufunde în Marea Egee.

Echipajul românesc a fost detaşat să supravegheze frontierele maritime externe ale Uniunii Europene în cadrul Operaţiunii Comune “EPN POSEIDON SEA”, operaţiune la care iau parte şi echipaje ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

La sfârşitul săptămânii trecute, echipajul navei MAI 1102 a primit o solicitare de intervenţie referitoare la existenţa unei ambarcaţiuni gonflabile, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta spre apele teritoriale ale Greciei, fiind în pericol de scufundare în Marea Egee. Nava Poliţiei de Frontieră Române s-a deplasat spre locul intervenţiei şi a identificat barca gonflabilă semnalată, pe care se aflau zeci de persoane. La bordul navei au fost transbordate 52 de persoane, 17 bărbaţi, 22 femei şi 13 copii, care au declarat că provin din Siria, Kuweit, Arabia Saudită şi Palestina.

Persoanele salvate au fost transportate în Portul din Chios şi predate în siguranţă autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

Din momentul în care au fost detaşaţi în Grecia, în luna ianuarie a acestui an, poliţiştii de frontieră români au salvat, în total, 676 de migranţi care se aflau la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi pluteau în derivă în apele teritoriale elene.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version