Mihai Tudose, premierul României, efectuează marți prima sa vizită extrem, prim-ministrul urmând să se întâlnească la Bruxelles cu mai mulți lideri europeni.

Primul pe lista lui Tudose a fost Donald Tusk, președintele Consiliului European. Cei doi au discutat, printre altele, despre prioritățile Guvernului, viitorul Europei și modul în care România se pregătește pentru a prelua oficial șefia Consiliului European.

Pusă pe fast-forward, vizita lui Tudose la Bruxelles se va încheia marți seara, însă până atunci premierul mai are programate patru întâlniri importante cu Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, și Antonio Tajani, președintele Parlamentului European.

Tudose are misiunea de a-i asigura pe înalții demnitari că România este un partener de încredere în interiorul Uniunii Europene și de a le transmite poziția țării noastre în legătură cu viitorul Uniunii Europene.

De asemenea, Tudose mizează pe faptul că România este pregătită să preia șefia Consiliului European și să-și îmbunătățească politica de absorbție a fondurilor europene.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version