Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, în care se discută Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027.

Obiectivul reuniunii extraordinare este obţinerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, pe baza propunerii prezentate pe 14 februarie de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Şeful statului va prezenta aspectele de interes prioritar pentru România în raport cu viitorul buget al Uniunii.

El va susţine şi importanţa asigurării unor condiţii de implementare flexibile şi simplificate, care să permită beneficiarilor un acces cât mai facil la fondurile europene.

Pe 7 februarie, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pentru a discuta despre bugetul multianual al UE. Întâlnirea a făcut parte din seria de reuniuni pe care Charles Michel le-a avut cu liderii statelor membre ale Uniunii în vederea pregătirii reuniunii extraordinare a Consiliului European din 20 februarie privind negocierea viitorului buget multianual al UE.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version