Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Preşedintele Iohannis, vorbitor principal la Forumul Grupului Băncii Europene de Investiții (BEI)

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni, la Luxemburg, în calitate de vorbitor principal la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiții (BEI).

Tema evenimentului, care va începe la ora 19.00, este „Adaptarea la o lume în schimbare” (“Adapting to a Changing World”), forumul fiind conceput ca o platformă de reflecţie asupra provocărilor şi oportunităţilor la nivel mondial şi a efectelor asupra agendei investiţionale a Uniunii Europene, precizează Administrația Prezidențială.

Înainte de acest eveniment, Iohannis se va întâlni,la ora 16.00, cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel. 

„Vor fi abordate teme prioritare în relaţia româno-luxemburgheză, în principal dinamizarea cooperării economice şi sectoriale, cu accent pe domeniul finanţelor şi fin-tech, tehnologiile de vârf şi turism. În contextul ameninţărilor la adresa securităţii europene, provocate de agresiunea rusă din Ucraina, vor fi discutate cele mai recente evoluţii, măsurile de sprijinire a Ucrainei, susţinerea Republicii Moldova, precum şi extinderea cooperării militare româno-luxemburgheze în cadrul NATO”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

În marja participării la reuniune, şeful statului va avea întrevederi bilaterale şi cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, precum şi cu preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Odile Renaud-Basso.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv