Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: RA-APPS menține misterul în scandalul vilei „Împăratului” / „Stabilirea destinaţiei acestui imobil nu este în competenţa noastră” / POLITICĂ: Coaliția PSD-PNL legalizează traseismul aleșilor locali, cu 3 luni înainte de alegeri / COPY-PASTE Dragnea /

Breaking News:

Proteste în Franța pe reforma pensiilor: Primăriţa Parisului susține greva, dar condamnă „violenţele care deturnează atenţia”

Primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, susţinătoare a mişcării sociale împotriva reformei pensiilor în Franţa, a condamnat „violenţele care deturnează atenţia”, survenite în contextul unor manifestaţii, joi, în centrul capitalei franceze ce va găzdui Jocurile Olimpice în 2024, informează AFP.


„Manifestaţia, care s-a derulat bine, a avut o turnură extrem de violentă şi îngrijorătoare”, a declarat primăriţa de stânga, vineri, la finalul unei reuniuni a celulei sale de criză asupra mişcării sociale şi consecinţelor sale.

Numeroase violenţe şi ciocniri cu forţele de ordine au marcat protestele împotriva reformei pensiilor, joi, la Paris, înainte de a se transforma în mulţimi “dezorganizate” timp de o bună parte a serii, în jurul cartierului Operei.

„Condamn aceste violenţe, pentru că ele deturnează atenţia de la un subiect asupra căruia converg o imensă majoritate de francezi, anume a cere retragerea legii asupra pensiilor”, a declarat Anne Hidalgo, lansând un „apel la calm”.

Ea a criticat „încăpăţânarea preşedintelui Republicii de a dori să treacă în forţă” reforma. Discursul lui de miercuri „nu a făcut decât să agraveze situaţia”, opinează Hidalgo.

Potrivit ministrului de interne francez, Gerald Darmanin, 140 de focuri au fost înregistrate joi în capitală, declanşate majoritatea de la pubele ce nu au putut fi golite, din cauza grevei gunoierilor şi salariaţilor de la incineratoarele de deşeuri.

Joi, 9.600 de tone de gunoaie zăceau pe trotuarele pariziene, un volum în linii mari stabil de o săptămână, în pofida restricţiilor ordonate de prefectura poliţiei.

Fosta candidată socialistă în alegerile prezidenţiale este acuzată de opozanţii săi, dar şi de unii comercianţi, că nu face tot posibilul pentru a limita impactul acestei greve pe care ea o susţine.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv