Grecia este din nou în pragul colapsului din cauza numeroaselor mişcări de protest din cele mai importante oraşe ale ţării.

pame_protest_web-thumb-large

Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă, luni şi marţi, în speranţa că guvernanţii nu vor accepta măsurile impuse de creditorii europeni pentru acordarea noilor împrumuturi de miliarde de euro.

Săptămâna aceasta se discută condiţiile unui nou acord de susţinere financiară între Grecia şi cele mai importante instituţii bancare ale Uniunii Europene şi nu numai.

Grecia ar urma să primească un nou împrumut de miliarde de euro, dar creditorii nu sunt mulţumiţi de măsurile luate de autorităţi. Astfel, se solicită posibilitatea ca angajaţii să fie concediaţi mai uşor, iar salariul minim să fie stabili prin lege şi nu prin negociere colectivă.

Pe de altă parte, grecii se plâng şi din cauza noilor cifre anunţate de Eurostat, Agenţia de Statistică a Uniunii Europene. Tot mai mulţi greci, în jur de 33,3% dintre ei, trebuie să se descurce cu mai puţini bani pe lună decât salariul mediu din UE. Acest lucru înseamnă că situaţie devine aproape la fel de proastă precum ţările codaşe în UE, România (37,3% dintre oameni trebuie să se descurce cu mai puţini bani decât salariul mediu din UE) şi Bulgaria (41,3% dintre oameni trebuie să se descurce cu mai puţini bani decât salariul mediu din UE).

În plus, cifrele Eurostat arată că 22,2% dintre greci au fost grav afectaţi de măsurile luate de autorităţi în ultimul an.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version