Zeci de mii de persoane au participat, duminică, la un protest desfășurat la Chișinău.

S-a vrut a fi un protest al diasporei basarabene pus la cale de liderii politici care militează pentru apropierea de Uniunea Europeană și care pun sub semnul întrebării modul în care președintele Igor Dodon conduce țara.

Oamenii prezenți la proteste au scandat, printre altele, ‘Jos dictatura’ și ‘Independența este a poporului’.

Mai mulți protestatari au înconjurat statuia lui Ștefan cel Mare, moment în care spiritele s-au încins. Jandarmii au încercat să evacueze zona, în condițiile în care la fața locului era programată o depunere de coroane cu ocazia Zilei Independenței.

Cum protestatarii nu au vrut să părăsească zona, jandarmii au intervenit în forță, iar zeci de persoane au fost ridicate și băgate în dube. Printre acestea s-au aflat Maia Sandu și Andrei Năstase, politicienii care militează pentru apropierea de Uniunea Europeană.

Protestatarii au acuzat intervenția în forță a jandarmilor, însă polițiștii se apără spunând că ‘pe perioada desfășurării evenimentelor oficiale, conform art.5 din legea 26, evenimentul lor se sistează temporar. După finalizarea evenimentelor oficiale, ei vor putea decide unde să protesteze’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version