37 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 100 au fost grav rănite, în urma unui atentat petrecut duminică seara în Ankara.

Putin130912

O maşină-capcană a explodat lângă autogara de pe Bulevardul Ataturk şi a făcut prăpad. Iniţial s-a vehiculat cifra de 34 de decese, dar autorităţile au anunţat, luni, că între timp au mai murit trei persoane, astfel că numărul morţilor a ajuns la 37.

De asemenea, s-a spus că aproape 100 de persoane au fost rănite, luni mai fiind internate în spital 71 de victime ale atentatului. Un tribunal din Ankara a comandat închiderea reţelelor de socializare pentru că circula diferite imagini, surprinse de camere de supraveghere din zonă în momentul deflagraţiei.

Atentatul nu a fost încă revendicat oficial, dar modul de operare este identic cu cel de la atacul din 17 februarie, din acelaşi cartier, când un autobuz ce transporta personal militar a sărit în aer, iar 29 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Atunci, atentatul a fost revendicat de Şoimii Libertăţii din Kurdistan, aripa dură a rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Se bănuieşte că şi acum ar fi vorba despre aceeaşi grupare astfel că armata turcă a bombardat deja mai multe tabere ale rebelilor kurzi din Irak.

Într-o intervenţie oarecum surprinzătoare, ştiindu-se relaţia încinsă Rusia – Turcia din cauza conflictului din Siria, Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat că condamnă atacul de la Ankara şi prezintă condoleanţe poporului turc.

“Condamn cu fermitate atacul terorist inuman de la Ankara. Prezint condoleanţe sincere tuturor celor care şi-au pierdut rudele şi apropiaţii în acest atac terorist şi doresc recuperarea rapidă a răniţilor”, a fost mesajul transmis de Vladimir Putin prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version