Nume grele din politica de la noi şi şefi ai NATO au participat, joi, la inaugurarea oficială a Scutului Antirachetă de la Deveselu.

Putin130912

S-a mers mult pe ideea că acest scut protejează România şi spaţiul NATO de posibile atacuri cu rachete balistice, dar întăreşte şi statutul României în NATO sau relaţiile pe care le avem cu americanii.

Mai mult, toţi cei implicaţi dau asigurări că Scutul Antirachetă nu este îndreptat împotriva vreunei ţări anume şi are doar rol defensiv.

Totuşi, Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat că nu este de acord cu scenariile prezentate până acum şi spune că Scutul Antirachetă este o ameninţare clară la adresa Federaţiei Ruse.

“Indubitabil, desfăşurarea sistemului antirachetă american este o ameninţare pentru securitatea Federaţiei Ruse. Sunt luate măsuri pentru a asigura nivelul necesar de securitate pentru Rusia. Toate acestea elementele Scutului Antirachetă american sunt 100, 200, 300, 1.000% direcţionate împotriva noastră. Nu Iranul, ci Rusia şi capacităţile sale de descurajare nucleară sunt vizate. Suntem capabili să trecem de acest sistem de rachete. Vom consolida capacităţile noastre defensive, în special în regiunea arctică, prin amplasarea de sisteme de detecţie şi de interceptare”, a fost mesajul transmis de Putin prin intermediul lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version