Pe fondul situației economice dificile generate de sancțiunile internaționale impuse Moscovei pentru conflictul din Ucraina, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev şi miniştrii săi își vor tăia şi în 2016 o zecime din salariu.

putin-twitter
sursă foto Twitter

În schimb, veniturile funcționarilor federali au crescut, în general, cu 4% de la începutul acestui an iar veniturile celor din aparatul Dumei (camera inferioară a parlamentului) și al Consiliului Federației (camera superioară), cu aproape 30%, potrivit ziarului rus Kommersant.

Potrivit Interfax, Putin a semnat miercuri un decret ce prevede ca reducerea salariilor înalților demnitari ruși, decisă pentru perioada 1 martie-31 decembrie 2015, să fie prelungită până la 31 decembrie 2016.

Măsura reducerii salariului cu 10% este aplicată atât preşedinteului rus, cât și premierului Dmitri Medvedev, membrilor administrației prezidențiale și cabinetului de miniștri.

Potrivit agenției Rosbalt, salariul lunar al lui Vladimir Putin a fost în anul 2014, înainte de tăiere, de 637.800 de ruble (aproximativ 9.600 dolari).

author avatar
Gabriel Andrei
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version