Starea de urgenţă a fost prelungită cu încă 60 de zile în Republica Moldova, începând cu 6 decembrie, fiind instituită încă din 24 februarie, din cauza pericolului iminent pe fondul războiului din Ucraina.

Documentul a fost aprobat de Parlamentul de la Chișinău joi, la propunerea Guvernului condus de Natalia Gavrilița, motivată de ameninţările existente şi, respectiv, de necesitatea asigurării securităţii aprovizionării cu resurse energetice, gestionării fluxului de refugiaţi şi a contracarării altor riscuri de securitate.

„În situaţia actuală, este nevoie şi în continuare de pârghii şi instrumente care să permită luarea deciziilor rapide şi eficiente”, a declarat prim-ministrul, în plenul Parlamentului.

Pe durata stării de urgenţă, Comisia pentru Situaţii Excepţionale va emite dispoziţii cu caracter obligatoriu şi executoriu pentru conducătorii autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, ai agenţilor economici, ai instituţiilor publice, precum şi pentru cetăţeni şi alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version