Condamnat la 15 zile de închisoare pentru că a organizat mitingul de la Moscova, din 26 martie, fără a avea autorizaţie din partea Primăriei, Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost eliberat.

Navalnîi este omul de care se leagă speranţele opoziţiei din Rusia pentru a scăpa de regimul lui Putin după alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Însă juristul de 40 de ani are o condamnare de 5 ani de închisoare cu suspendare pentru o fraudă de circa 500.000 de dolari, condamnare care în mod normal l-ar împiedica să candideze la alegeri.

Navalnîi vrea să facă tot posibilul pentru a scăpa de condamnare, pe care o consideră venită din partea unui sistem corupt şi care a avut ca scop eliminarea lui din luptă.

Navalnîi şi oamenii lui au organizat ample mişcări de protest pe 26 martie, în mai toate marile oraşe ale Rusiei. În acelaşi timp cu liderul opoziţie au mai fost eliberaţi din închisoare în jur de 500-600 de susţinători ai lui Navalnîi, însă Leonid Volkov, şeful de campanie al acestuia, spune că numărul ar putea fi de două ori mai mare şi că încă mai există, în detenţie, sute de susţinători ai lui Navalnîi reţinuţi ilegal.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version