Reţeaua de Investigaţii Jurnalistice din Balcani şi Proiectul de Monitorizare a Infracţionalităţii Orgaizate şi Corupţiei au dat publicităţii, miercuri, un raport tulburător.

arma

Conform instituţiilor respective, ţările din estul şi sud-estul Europei au obţinut peste un miliard de euro, în ultimii patru ani, de pe urma armamentelor exportate în ţările din Orientul Mijlociu.

Mii de arme automate de tip AK-47, obuze de mortieră, lansatoare de rachetă, sisteme antitanc şi sisteme de artilerie au fost exportate din ţări din Europa de Est şi Europa de Sud-Est către Siria şi alte ţări din Orientul Mijlociu afectate în mod direct sau indirect de războaie.

Conform raportului respectiv, cele opt ţări care au alimentat cu arme Orientul Mijlociu sunt România, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Serbia, Slovacia şi Muntenegru.

România ar fi încasat 81 de milioane de euro de pe urma acestui tip de export, mult sub sumele încasate de ţări mai mici precum Croaţia, care a obţinut 302 milioane de euro, sau Cehia, 240 de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version