La trei ani de la reținerea grupării criminale supranumite “banda amazoanelor” deoarece era compusă din 3 femei și un bărbat, procesul a început joi, la Rostov pe Don (sud-vestul Rusiei), potrivit AFP și TASS, citate de Agerpres.

banda amazoanelor
sursă foto <a href=httpensledcomrunewsitem978901print=1 target= blank>ensledcomru<a>

Potrivit anchetatorilor, banda a comis crime odioase între anii 2007 și 2013.

Cel puțin 10 persoane au fost ucise cu sălbăticie. Gruparea criminală își surprindea victimele la ele acasă sau în mașină pe drumuri ocolite de țară şi le ucidea, uneori torturându-le, pentru a le deposeda de bunuri și valori.

Un caz extrem de mediatizat a fost cel din iulie 2009, când au fost omorâţă întreaga familie a șefului forțelor speciale din Nijni Novgorod (centru) – capul familiei, doi copii (un băiat și o fată) și pe soția acestuia, pe un drum de țară aproape de Rostov pe Don. Băiețelul de 7 ani a fost ucis cu un glonț în cap iar sora sa, de 11 ani – cu 37 de lovituri de cuțit.

“Banda a operat în regiunile Stavropol și Rostov din iulie 2007 până în septembrie 2013 și se face vinovată de numeroase crime, tâlhării cu mână armată și trafic de arme”, potrivit Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General de la Moscova.

Primele crime au fost comise de Inessa Tarverdieva, o fostă infirmieră, și de concubinul femeii, Roman Podkopaiev, un dentist ucis într-un schimb de focuri cu poliția în timpul reținerii bandei în 2013.

După primele crime, celor doi li s-a alăturat fiica infirmierei, Victoria Tarverdieva. Un fost polițist și soția acestuia, Serghei și Anastasia Sinelnik, sunt judecați pentru complicitate în același dosar.

Considerată drept șefa bandei, Inessa Tarverdieva (49 de ani), arestată în urma unei operațiuni a poliției în care fiica sa a fost rănită, la 8 septembrie 2013, riscă ani grei de închisoare. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version