Autorităţile de la Moscova au anunţat că intenţionează să dea o lege prin care să interzică cerşetoria.

b

Astfel, în cazul în care legea respectivă va fi aprobată, cei implicaţi în fenomen vor încasa pedepse usturătoare. Dacă cerşeşti pe cont propriu, rişti până la 15 zile de închisoare de fiecare dată când eşti prins.

Organizatorii reţelelor de cerşetori şi cei acuzaţi că fac trafic cu oameni pe care îi pun să cerşească riscă până la doi ani de închisoare şi amenzi de câte 500.000 de ruble.

Pedepsele cresc şi mai mult în cazul celor care ameninţă cu violenţa pe cei care îi scot la cerşit. Pedeapsa va fi de şase ani de închisoare pentru cei care scot oameni la cerşit cu forţa şi de 10 ani de închisoare pentru cei care scot minori la cerşit cu forţa.

S-a ajuns într-o asemenea situaţie, după ce ultimele studii au arătat că numărul cerşetorilor a crescut vertiginos, dar mai ales pentru că a crescut numărul celor care se îmbogăţesc de pe urma reţelelor de cerşetori pe care le organizează.

Dacă va fi aprobat de Consiliul local din Moscova, proiectul de lege ar urma să ajungă în Parlament, pentru dezbateri şi vot final.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version