Vineri a avut loc un nou scandal diplomatic între România și Federația Rusă.

Vicepremierul rus Dimitrii Rogozin trebuia să zboare vineri de la Moscova la Chișinău și a sperat că poate ajunge rapid în Republica Moldova traversând spațiul aerian al României, deși știa că este interzis în această zonă.

În cele din urmă, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe s-au sesizat și au blocat avionul, obligându-l să ocolească prin Polonia și Belarus.

Situația a fost de așa natură încât Rogozin și oamenii lui au fost obligați să aterizeze pe aeroportul din Minsk pentru realimentare.

Rogozin este interzis pe motiv că a susținut anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia și acțiunile rebelilor separatiști din estul Ucrainei.

Acțiunea autorităților de la București, de a-l interzice pe Rogozin, nu a rămas fără urmări. Vicepremierul rus promite răzbunare și a postat un mesaj dur pe un site de socializare: “Autoritățile române au pus în pericol viețile pasagerilor, femei și copii. Din fericire, combustibilul a fost suficient pentru a ajunge la Minsk. Așteptați-vă la un răspuns, javrelor”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version