La Sofia, Curtea Supremă de Casație a Bulgariei a organizat conferința “Experiența românească. Instituții și măsuri anticorupție”, eveniment la care personaj principal a fost Laura Codruța Kovesi.

Iar șefa Direcției Naționale Anticorupție i-a dat pe spate pe bulgari prin prezentare succesului înregistrat de instituția pe care o conduce.

Laura Codruța Kovesi le-a transmis bulgarilor, printre altele, că “doar anul trecut, peste 800 de demnitari au primit sentințe pentru fapte de corupție. Vorbim aici de miniștri, parlamentari, magistrați și primari. Până la înființarea DNA, oamenii din aceste categorii erau ocoliți de emoțiile anchetelor, principalii vizați fiind doctorii și profesorii”.

În plus, șefa DNA a ținut să precizeze că “nu se pune problema ca procurorii să fie prea agresivi sau să încălce legea, pentru că noi suntem controlați în mod direct de tribunal. Noi nu facem decât să strângem probe, iar instanța ia celelalte decizii. Ori anul trecut am avut doar patru dosare returnate integrale, ceea ce înseamnă o cifră infimă”.

Lozan Panov, președintele Curții Supreme de Casație a Bulgariei, s-a plâns că în Bulgaria, spre deosebire de România, continuă să existe o toleranță judiciară față de corupția de la nivel înalt, dar și că “eu nu am un fel de Klaus Iohannis al nostru care să mă susțină în demersurile împotriva corupției”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version