Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că nu a văzut până acum semne de reducere a prezenței militare a rușilor la granița cu Ucraina, după ce autoritățile de la Moscova anunțaseră acest lucru.

„Nu am văzut până acum niciun semn de dezescaladare și de reducere a prezenței militare la granița cu Ucraina (…) Semnalele diplomatice ne oferă însă motive de optimism precaut. Le cerem să retragă trupele”, a declarat secretarul general al NATO, într-o conferință de presă la Bruxelles.

Șeful NATO a arătat că au mai existat situații în care trupele rusești au fost mutate dintr-o parte în alta, însă echipamentele militare au fost lăsate pe poziții astfel încât o regrupare a forțelor armate să poată avea loc rapid.

„Rusia a comasat trupe de luptă în jurul Ucrainei într-o mișcare fără precedent de la Războiul Rece. Totul este acum pe poziții pentru un nou atac. Dar Rusia încă are timp să facă pasul înapoi, să înceteze pregătirile pentru război și să înceapă să lucreze la o soluție pașnică”, a mai adăugat Stoltenberg.

El a reafirmat că actuala situație este „cea mai gravă criză de securitate cu care se confruntă Europa de decenii”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version