Chestorul principal de poliție Bogdan Dospescu, șeful Poliției Române, s-a aflat în aceste zile într-o vizită oficială în Spania.

Dospescu a fost invitat de omologul său iberic, German Lopez Iglesias, în special cu scopul de a întări colaborarea dintre cele două instituții, în condițiile în care tot mai mulți români ajung să lucreze și locuiască în Peninsula Iberică.

Conform site-ului oficial al Poliției Române, în cadrul întrevederii, au fost abordate teme privind prevenirea și combaterea traficului de persoane, prevenirea terorismului, dezvoltarea parteneriatului în plan operațional, analizarea unor strategii comune în ceea ce privește colaborarea în proiectele de Twinning cu finanțare europeană, continuarea activităților de pregătire și schimb de experiență în domeniul violenței domestice.

De asemenea, au fost demarate discuțiile privind semnarea unui Acord Administrativ pentru derularea misiunilor de sprijin și suport operativ între România și Spania privind cooperarea în prevenirea şi combaterea infracţionalității.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version