Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Silicon Valley Bank (SVB) s-a prăbușit, Biden face apel la americani să aibă încredere în sistemul bancar

Silicon Valley Bank (SVB) s-a prăbușit, provocând luni turbulenţe pe pieţele financiare, însă președintele Joe Biden face apel la americani să aibă încredere în sistemul bancar.

În acest fel, liderul de la Casa Albă încearcă să evite ca panica să pună stăpânire pe întregul sistem financiar mondial ducând la retrageri masive din bănci, un „bank run” cu efecte potenţial devastatoare. 

„Depozitele voastre vor fi disponibile când veţi avea nevoie de ele”, a mai asigurat preşedintele american, promiţându-le de asemenea contribuabililor americani că nu vor plăti pierderile acestui faliment bancar, declanşat săptămâna trecută de un val de retrageri ale depozitelor.

Biden a cerut Congresului să consolideze reglementarea acestui sector, înăsprită după falimentul Lehman Brothers din 2008, dar relaxată ulterior de preşedintele Donald Trump.

Biden promisese deja duminică, într-o postare pe Twitter, că vinovaţii pentru falimentul SVB vor fi traşi la răspundere: „Nu ne vom opri aici” şi „vom face tot ce este necesar”, a mai spus liderul de la Casa Albă în scurta sa alocuţiune de luni.

Depozitele bancare sunt garantate, dar investitorii şi acţionarii băncii SVB nu vor fi „protejaţi”, a precizat preşedintele SUA.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv