Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Aproape 5.000 de morţi şi 24.000 de răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

Sprijinul bugetar direct acordat R. Moldova pentru energie, suplimentat de Guvernul Ciucă

Guvernul Ciucă a suplimentat cu 1,695 milioane de lei sprijinul bugetar direct de 50 milioane euro acordat deja Republicii Moldova pentru consolidarea securităţii energetice, în baza aprobării unei note de informare privind actualizarea Planului anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2022.


Suma provine ca urmare a reportării pentru anul 2023 a unui proiect dedicat consolidării capacităţii administrative a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, fondurile aferente, urmând a fi dirijate către Ministerul Finanţelor din Republica Moldova, sub formă de sprijin bugetar direct, precizează Executivul.

Totodată, MAE a analizat posibilitatea acordării unei contribuţii voluntare către Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) pentru refugiaţi în răspunsul la criză din Ucraina, din Fondul de asistenţă umanitară inclus în Plan.

De asemenea, în urma economiilor rezultate în urma implementării unor proiecte din Plan sau a finalizării sesiunilor de înscriere pentru acţiunile incluse în Fondul de mobilitate pentru experţi, sumele economiste urmează să fie redistribuite către alte proiecte deja existente în Plan. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv