Vineri şi sâmbătă ar urma să aibă loc, la Hamburg, Summit-ul G20, o întâlnire extrem de delicată a celor mai puternici oameni ai Planetei.

Summit-ul este prefaţat de o întâlnire la nivel înalt între Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, şi Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Este prima dată când cei doi dau nas în nas de când Trump a devenit şef al statului, se spune cu o mare influenţă venită tocmai din partea Rusiei.

Însă marile evenimente de la Hamburg au fost prefaţate, joi seara, şi de confruntări violente între mii de protestatari şi forţele de ordine.

Primele cifre arată că cel puţin 300 de persoane au fost rănite în incidentele de la Hamburg, 84 dintre răniţi fiind membri ai forţelor de ordine.

S-a apelat la sticle, pietre şi petarde, au fost sparte geamurile mai multor magazine, iar purtătorul de cuvânt al poliţiei din Hamburg a fost agresat în timp ce acorda un interviu şi a trebuit să se refugieze într-o maşină de pompieri.

Doar 12.000 de persoane au participat la protestele de joi seara, însă se aşteaptă ca această cifră să depăşească 100.000 în timpul celor două zi în care are loc Summit-ul.

Peste 20.000 de poliţişti din întreaga Germanie au fost mobilizaţi la Hamburg.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version