Anglia este în război, după ce mai multe atacuri teroriste au făcut prăpăd în ultimele săptămâni.

Londra, de două ori, şi Manchester au fost lovite în plin, iar englezii sunt convinşi că situaţia a scăpat de sub control şi se tem că vor urma şi alte atacuri.

Sâmbătă seara, trei islamişti au pus la cale o nouă acţiune sângeroasă în Londra, atac încheiat cu cel puţin şapte morţi şi 48 de răniţi.

Islamiştii, care se aflau deja pe lista neagră a forţelor de ordine, au intrat cu o camionetă în pietonii aflaţi în apropiere de London Bridge, iar apoi au început să hăcuiască oamenii cu cuţite de vânătoare.

Atacatorii au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine, dar detalii despre ei continuă să iasă la iveală. Există informaţii conform cărora cel puţin unul dintre atacatori ar fi apărut într-un documentar în timp ce întindea un steag ISIS într-un parc din Londra şi încerca să ademenească adolescenţi oferindu-le dulciuri.

Mulţi englezi sunt nemulţumiţi de atitudinea pasivă a autorităţilor şi consideră că premierul Theresa May ar trebui să-şi dea demisia. Pe de o parte, liderul laburist, Jeremy Corbyn, o acuză pe Theresa May că, în perioada în care era ministru al Internelor, a concediat în jur de 20.000 de poliţişti.

De aceea forţele de ordine ar fi depăşite în astfel de momente şi intervin cu întârziere. 

Pe de altă parte, Richard Littlejohn, unul dintre cei mai cunoscuţi editorialişti şi scriitori britanici ai momentului, consideră că autorităţile nu mai trebuie să se ascundă după deget şi să recunoască “faptul că suntem în război”.

Littlejohn este de părere că “plătim pentru pasivitatea cu care politicienii abordează aceste probleme şi modul în care ei încurajează fenomene care în cele din urmă duc la aceste atacuri teroriste”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version